VIDEO: Hindernissenparcours Weyneshof blijft dicht

don 6 Jul
Het hindernissenparcours van het domein van speelplein Weyneshof in Bonheiden blijft gesloten. Een buurtbewoner diende vorig jaar een klacht over geluidshinder in tegen uitbater Moev, die het parcours huurt van de speelpleinwerking. De rechtszaak wordt pas op 11 september door het hof van beroep behandeld.

In eerste aanleg kreeg de buurman gelijk omdat er geen omgevingsvergunning voor het hindernissenparcours bestond. De vergunning is ondertussen in orde en dus ging de organisatie in beroep. Maar door o.m. een zieke rechter is dat al 2 keer uitgesteld. En dat heeft een grote impact op het speelplein. “We lopen hierdoor maanden van inkomsten mis. Eén van onze grote huurders is Moev die door de jaren heen een vaste bron van inkomsten waren en dat lopen we nu al bijna een jaar mis," zegt Selim Abdou van speelplein Weyneshof.

Ondertussen is het speelplein nog op zoek naar vrijwilligers die aan de slag willen als animator. Er worden deze zomer 6 weken lang elke dag 250 kinderen opgevangen. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV