VIDEO: Eerste steen nieuwbouw Thomas More: "Groei opvangen"

maa 20 Mar 2023
In Mechelen is vanmorgen de symbolische eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van campus De Vest van hogeschool Thomas More. Onder meer Vlaams minister en titelvoerend burgemeester Bart Somers (Open VLD) was van de partij: "Ik droom nog steeds van 10.000 studenten in onze stad", vertelt hij.

Op dit moment telt Mechelen zowat 7000 studenten. Die zitten verspreid op verschillende campussen van Thomas More in de Dijlestad. Campus De Vest, aan de Zandpoortvest, is de grootste site van de hogeschool in Mechelen. Die krijgt nu een vernieuwing en uitbreiding.

Ontmoetingsplek

"De ambitieuze vernieuwbouw van de campus bevat verschillende faciliteiten zoals collaboratieve aula’s en hybride leslokalen die de hogeschool in Mechelen klaar maakt voor het onderwijs van de toekomst", klinkt het bij de hogeschool. "Verbinding, vergroening en technologische innovatie staan daarbij voorop. De nieuwe campus wordt een ontmoetingsplek voor alle studenten en medewerkers."

"Op de vernieuwde campus komen er o.a. een grote opsplitsbare aula voor 430 personen, twee kleinere aula's, een groot leercentrum en een studentenrestaurant, 11 flexibele leslokalen en projectruimtes en een volledig uitgeruste ondergrondse fietsenstalling. Alles samen goed voor een vloeroppervlakte van 9.695m² in nieuwbouw en 4.473 m² in renovatie."