VIDEO: Een brief posten naar een overleden dierbare op begraafplaats Herenthout

woe 11 okt
Om het verlies van een dierbare te verwerken en een plaats te kunnen geven, plaatst de gemeente Herenthout een bijzondere brievenbus. Daar kunnen nabestaanden een brief posten voor nabestaanden, hemelpost dus. Met Allerheiligen in het vooruitzicht is de brievenbus een betekenisvolle toevoeging aan de begraafplaats. De gemeente plaatste de brievenbus aan de inkom van de begraafplaats. In deze bus kunnen kinderen, jongeren en volwassenen een brief of tekening posten die gericht is aan een overleden dierbare. Het is een manier om leed en verdriet te delen en rouwen een plek te geven.

De brievenbus is afgesloten en kan enkel door het gemeentepersoneel geopend worden met een sleutel. Het leegmaken van de brievenbus gebeurt op een serene manier en met respect voor de privacy. De brievenbus wordt regelmatig leeggemaakt door de medewerker van de begraafplaats en de ontvangen post wordt steeds ongeopend vernietigd. Zo blijft alle post enkel tussen de verzender en zijn of haar dierbare.

Herenthout hoopt met de hemelpost en de recent geplaatste sterretjesboom een steun te kunnen bieden aan iedereen die een dierbare verloren heeft. Daarnaast is men momenteel nog bezig met de aanleg van een sterretjesweide.

Foto's: gemeente Herenthout en RTV