VIDEO: Bioboerderij Busschots toont belang van sociale tewerkstelling

vrij 26 mei
Om het belang van de sociale tewerkstelling, lokale voedselproductie en duurzame landbouw in de kijker te zetten, trekken de Lierse burgemeester Rik Verwaest en 2 schepenen vandaag naar Bio Boerderij Busschots in Koningshooikt. Ze gaan er niet alleen kijken, maar helpen ook zelf mee met de oogst.

Burgemeester Rik Verwaest en schepenen Annemie Goris en Thierry Suetens trekken vandaag hun laarzen aan voor een bezoek aan Bio Boerderij Busschots in Koningshooikt. Ze maken er kennis met de werking van het tuinbouwbedrijf. Dat stelt regelmatig langdurig werklozen tewerk als voorbereiding op hun terugkeer naar de werkvloer. De familie Busschots werkt daarvoor samen met de stad Antwerpen. Burgemeester Verwaest wil bekijken of zo’n samenwerking met de stad Lier ook mogelijk is.

Oogst voor goede doelen

Maar de bezoekers krijgen niet alleen een rondleiding. Ze steken ook zelf de handen uit de mouwen en helpen bij de oogst van bloemkolen, Chinese kolen en daikon. Hun oogst mogen ze straks schenken aan BuSO De Regenboog, de Sociale kruidenier en de Groedselkast. . Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV