VIDEO: Albert Heijn krijgt eindelijk vergunning voor winkel aan Molseweg

din 19 Sep
Albert Heijn heeft eindelijk zijn vergunning gekregen voor een supermarkt te openen aan de Molseweg. De supermarktketen vroeg voor de derde keer een vergunning aan na twee eerder mislukte pogingen. De eerste aanvraag met bouwplannen voor tien appartementen boven de winkel werd afgewezen door het stadsbestuur. De tweede aanvraag werd niet geweigerd door de stad, wel nadat buurtbewoners in beroep gingen.

Derde keer goede keer

Albert Heijn heeft intussen aan tafel gezeten met de bewoners om de plooien glad te strijken, met succes. Zo krijgt Sint-Dimpna eindelijk weer een supermarkt, nadat de Delhaize eind vorig jaar verhuisde naar de Antwerpseweg. De vorige 2 aanvragen geraakten er niet door om allerlei redenen. De plannen zijn nu aangepast om de hinder voor de buren zoveel mogelijk te beperken. Om deze aanvraag op te stellen, zaten ze samen met enkele buurtbewoners. En werd er dus voor een derde keer een omgevingsvergunning ingediend.

"Na het sluiten van de Delhaize in Geel is een nieuwe supermarkt in Sint-Dimpna zeker welkom," vertelt schepen van vergunningenbeleid Bart Julliams. "We zijn dan ook heel blij dat de aanvrager met de buurtbewoners rond tafel ging zitten en een nieuwe aanvraag indiende." 

Foto archief ontwerp Trias Architecten