Verpakkingsvrije winkel Kabas neemt deel aan Local Friday

vrij 25 Nov 2022
Kabas, de verpakkingsvrije winkel in Mechelen, doet vandaag mee aan het Mechelse initiatief Local Friday. Dat is een tegenhanger van de populaire Black Friday, waarbij winkels uitpakken met monsterkortingen en zo massa-aankoop stimuleren. Kabas grijpt deze gelegenheid aan om lokaal en duurzaam kopen in de kijker te zetten. Dat doen ze vandaag tot 20 uur ’s avonds én met de lichten gedimd, want ook de energiecrisis verdient extra aandacht op een koopdag als Black Friday.

Win-winsituatie

Lokaal en duurzaam winkelen is een win-winsituatie volgens Kabas. Door de energiecrisis letten steeds meer mensen op wat ze uitgeven, maar op dagen als Black Friday kopen velen toch nog altijd meer dan dat ze nodig hebben. Wie minder en lokaal koopt, bespaart niet alleen geld, volgens Kabas, maar steunt ineens ook de lokale handelaars. Als je bij lokale handelaars koopt in plaats van op het internet, hoeft er bovendien geen bestelwagen rond te rijden om jouw pakje te leveren, wat dan weer energie bespaart.

Ook je manier van consumeren draagt bij aan je ecologische voetafdruk, klinkt het bij Kabas. Daarom kan je in de winkel bijna uitsluitend plantaardige producten terugvinden. Daarnaast bestaat het assortiment van Kabas voornamelijk uit biologische producten van lokale leveranciers.

Geen plastic zakje

Kabas is een verpakkingsvrije winkel waar je geen plastic zakje aangeboden krijgt. Door je eigen potjes en zakjes mee te nemen, betaal je enkel voor het product dat je meeneemt en niet voor het zakje. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV