Verkeersmaatregelen voor druk hemelvaartweekend in de Dijlestad

vrij 12 mei 2023
Het belooft een warm hemelvaartweekend te worden in Mechelen. Naast de jaarlijkse lentebraderie en de wekelijkse zaterdagmarkt, is de stad volgend weekend ook het toneel van twee grote, warme evenementen: de Nationale Spelen van de Special Olympics en de 1.000 km ten voordele van Kom op tegen Kanker. Een heus mobiliteitsplan moet een verkeersinfarct vermijden.

De Dijlestad lijkt wel de place to be in het hemelvaartweekend. Met vier verschillende grote evenementen dreigt er een verkeersinfarct in de stad. “We raden mensen aan om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen”, zegt burgemeester Alexander Vandersmissen (Open VLD). Automobilisten kunnen best gebruik maken van de randparkings en de shopping shuttles nemen tot in de binnenstad. De signalisatie begint al van op de E19 en moet autobestuurders vlot begeleiden doorheen het weekend. 

"Voor warme initiatieven als Special Olympics en Kom op Tegen Kanker doen we graag een extra inspanning," aldus Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. "Via onze grote evenementen leren zo nog meer mensen de hele mobiliteit in en van Mechelen kennen: onze parkings, de shuttles en de bereikbaarheid met fiets en openbaar vervoer.”

 

Foto: archief RTV