Verdachten van meerdere gevallen van bankkaartfraude in Mechelen opgepakt

vrij 5 Jan
bankkaartfraude05.jpg
De politie Rivierenland heeft in Mechelen 2 Nederlanders opgepakt die verdacht worden van bankkaartfraude. Ze hadden een grote som geld, een kaartlezer en de bankkaart van een 73-jarige vrouw uit Mechelen bij zich.

Een bikeploeg van de politie merkte afgelopen dinsdag rond 17.40 uur op de Bruul in Mechelen 2 jongemannen op die geseind stonden en  in aanmerking kwamen voor bankkaartfraude. De 2 Nederlanders van 18 en 23 jaar gaven een onsamenhangend verhaal voor hun aanwezigheid in de regio. De 23-jarige was bij de politie al gekend voor informaticabedrog. 

Uit het onderzoek bleek dat de bejaarde dame dinsdagnamiddag rond  17 uur het slachtoffer werd van bankkaartfraude, met dezelfde werkwijze als tijdens de week voor Kerstmis al meerdere gevallen waren.

De 2 mannen werden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. In hun hotelkamer werd ook nog een luxe-uurwerk aangetroffen. Het horloge, het geld en de kaartlezer werden in beslag genomen.

Foto: rechtenvrije stockfoto