Veel volk op infoavond in Ruisbroek: buurtbewoners willen geen schietclub in hun buurt

woe 7 Feb
shootingclub2.jpg
In Ruisbroek bij Puurs-Sint-Amands vond dinsdagavond een druk bijgewoonde infoavond plaats van de Klein-Brabant Shooting Club. Het bestuur kwam er meer uitleg geven bij de aanvraag van een nieuwe omgevingsvergunning voor de club.

In 2021 werd de omgevingsvergunning van de Klein-Brabant Shooting Club geweigerd. Dat kwam o.a. omdat er in het plan een buurtweg zou afgeschaft worden. Nu, ruim 2 jaar later, komt de club met een nieuw, aangepast plan. De buurtweg blijft daarin bestaan er komen maar 2 ipv 4 schietposten. Maar de schietclub vraagt nu wel een omgevingsvergunning klasse 1 aan ipv klasse 2 omdat er op het terrein een propaantank is van 12.000 liter inhoud ipv 5.000 liter, zoals in de vorige aanvraag. Bij een omgevingsvergunning klasse 1 heeft niet de gemeente, maar de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen het laatste woord.

Protest buurtbewoners

De buurtbewoners zijn fel tegen de plannen gekant. Ze hadden tijdens de infoavond dan ook heel wat kritiek. Ze wachten nu af in welke mate de provincie rekening zal houden met de ingediende bezwaren van gemeente en burgers. De uitbaters van de Klein-Brabant Shooting Club maken zich sterk dat ze zullen doorgaan tot ze een vergunning hebben. 

Foto: Klein-Brabantse Shooting Club