Vanaf volgend schooljaar: centraal aanmeldpunt voor alle Heistse basisscholen

din 16 Jan
algemeen_aanmelden_scholen_heist_klas_algemeen_foto_rtv.jpg
Ouders die hun kind(eren) willen inschrijven in een school op het grondgebied van Heist-op-den-Berg zal dat vanaf volgend schooljaar via een centraal aanmeldpunt moeten doen. Bij de inschrijvingen voor dit schooljaar liep er al een proefproject bij twee Heistse scholen. De reacties daarop waren positief, dus zal het aanmeldsysteem vanaf schooljaar 2024-2025 voor alle 17 basisscholen in Heist-op-den-Berg gelden.

Voor leerlingen die al ingeschreven zijn op een school verandert er niks. Kinderen die voor het eerst naar school gaan of van basisschool veranderen zullen het aanmeldsysteem moeten gebruiken. De website die ouders kunnen gebruiken om hun kind aan te melden is te vinden op de website van de scholen of op de website van de gemeente. 

De aanmeldperiode loopt van 27 februari (09u00) tot 19 maart (12u00). 

Voorkeursschool

Ouders kunnen de school van hun voorkeur opgeven bij aanmelding, maar dat wil niet zeggen dat die school ook aan hun kind zal toegewezen worden. Als een ander kind uit hetzelfde gezin al ingeschreven is in een bepaalde school, krijgt de nieuwste telg voorrang op andere kinderen die zich willen inschrijven. 

Wanneer er onvoldoende plaats is in een school, krijgen kinderen die het dichtst bij de school wonen voorrang op andere kinderen. Er wordt geen rekening gehouden met wanneer ouders hun kind hebben ingeschreven, dus het principe van 'first come, first served' is hier niet van toepassing. Als er wel voldoende capaciteit is in de voorkeursschool van de ouders, is er uiteraard geen probleem voor de inschrijving. 


Foto: RTV