Van Hool bouwt 54 batterij-bussen voor Nederland

don 23 Mar 2023
Busbouwer Van Hool in Koningshooikt heeft opnieuw een bestelling binnen van het Nederlandse Qbuzz. Van Hool mag 54 batterij-bussen bouwen voor de Nederlandse vervoersmaatschappij. Die zal de emissieloze bussen inzetten bij het regionaal personenvervoer in de provincies Drenthe en Groningen.

Van Hool bouwde eerder al 9 dubbeldekkers en 30 waterstofbussen voor Qbuzz. ”Deze bestelling bevestigt het vertrouwen dat Qbuzz heeft in Van Hool", zegt CEO Filip Van Hool. "Deze opdracht is een nieuwe belangrijke referentie voor Van Hool en vormt het onmiskenbare bewijs van het technologisch kenniscentrum dat we hier in Koningshooikt (Lier) opgebouwd hebben over de jaren heen."

Jobdag

De bestelling is uiteraard goed nieuws voor de fabriek in Koningshooikt. Van Hool zoekt trouwens nog heel wat extra medewerkers. Op dit moment heeft de busbouwer ruim 100 openstaande vacatures, 85 productiemedewerkers en 40 technische bachelors en masters, technisch-administratieve en/of commerciële medewerkers. Om die in te vullen, organiseert Van Hool zaterdagvoormiddag een jobdag op het bedrijf.