Meer dan 6000 kilogram paling verkocht tijdens palingfeesten

din 21 mei
© RTV archief

Het 51ste palingfestival in Mariekerke was opnieuw een schot in de roos. De organisatie verkocht opnieuw meer dan 6.000 kilo paling.

Mariekerke, het oude vissersdorp aan de Schelde met zijn feeërieke kaai en zijn typische straatjes, organiseerde afgelopen weekend het 51ste Palingfestival. Na een druk weekend is de stilte wedergekeerd. De tenten worden afgebroken en alles wordt opgeruimd. Morgenmiddag moet het plein weer helemaal vrij zijn. De afbraak van het festival moet dus vooruit gaan en daarom beginnen ze al op maandagavond, na de laatste maaltijden.

Ook tijdens de nacht wordt er doorgewerkt en om zeker te zijn dat alles goed vooruitgaat krijgt de organisatie vandaag nog hulp van enkele leerlingen van het VTS 3 in Sint-Niklaas. De voorbije drie dagen was de grote tent het decor van de palingfeesten. Een jarenoude traditie in de deelgemeente van Bornem.

Het palingrestaurant, serveerde als hoofdschotel, het alom vermaarde streekgerecht "Paling in 't groen op zijn Mariekerks en dat werd weer alom gesmaakt. Paling is een gerecht dat vooral vroeger veel wordt gegeten en is dus minder gekend bij de jongere generatie. Maar toch kan de organisatie ook dit jaar weer terugblikken op een meer dan geslaagd weekend.

De opbrengst van het festival ging zoals vanouds opnieuw naar het goede doel. De meer dan 600 belangeloze medewerkers konden maar liefst 12.000 bezoekers verwelkomen.