Voortaan drie dagen Herentals Fietst en Feest

din 20 Feb
© RTV

De 18de editie van het zomerse evenement Herentals Fietst en Feest krijgt er dit jaar een derde dag bij. Want ook op zaterdag zal er in het centrum van de stad heel wat te beleven zijn met muziek en entertainment. “Een unieke kans om nog meer mensen naar Herentals te lokken én gelukkig te maken!”

Het evenement start traditioneel op donderdag met Herentals Fietst, het Heylen Vastgoed na-Tourcriterium waarbij de toppers uit de Ronde van Frankrijk naar de Keizerstede afzakken, en Deca Danst.

Vrijdag is het aan de lopers tijdens Herentals Loopt en nadien volgt een stevige party met Herentals Feest. Dit jaar wist de organisatie al een eerste grote naam vastleggen: de populaire DJ Regi. Hij zal heel wat schoon volk meebrengen. Onder meer Linda Mertens, waarmee hij de danceformatie Milk Inc. vormt. Linda mag dus in haar thuisstad het podium op.

Extra partydag

Aan dat feest wordt nu dus nog een vervolg gebreid. Want ook op zaterdag zullen er bekende DJ's en straffe artiesten naar de stad afzakken. De namen worden later bekend gemaakt. "Elk jaar wordt onze stad overspoeld met publiek, soms zelfs tot op de limiet van onze capaciteit”, aldus HFF-directeur Kristof Van Mensel. “Met een extra dag kunnen we dat publiek beter spreiden en – hopelijk – nóg meer mensen gelukkig maken. Tegelijk denken we dat de logistieke investeringen én de geweldige inzet van onze vrijwilligers op die manier nog beter kunnen renderen, zodat we ons fantastische event ook in de toekomst gratis kunnen blijven aanbieden.