Tweede editie lichtfestival in ZOO Planckendael gaat van start

vrij 2 Dec 2022
Na het succes van vorig jaar organiseert ZOO Planckendael een tweede editie van het lichtfestival, dit jaar van 2 december tot en met 15 januari 2023. Vorig jaar kon je in de dierentuin wandelen tussen lichtgevende dinosaurussen, maar dit jaar koos de zoo voor een kleinere diersoort. Met ‘Giant bugs and those that eat them’ kan je je laten verrassen door de wondere wereld van insecten.

Insecten en insecteneters

Wandelen door een bijenkorf en tussen de poten van een gigantische spin, of slenteren voorbij een tarantula of een bidsprinkhaan. Je kan het allemaal tegenkomen tijdens de tweede editie van het lichtfestival. Het thema van dit jaar focust zich dan ook op insecten en insecteneters. 

Net zoals vorig jaar zijn de lichtobjecten van de hand van de makers van China Light ZOO. Met het lichtfestival wil ZOO Planckendael de mensen een gezellige en warme eindejaarswandeling bezorgen. En daarvoor heeft de ZOO ook smoutebollen en warme chocomelk voorzien.

Alleen in ZOO Planckendael

Vorig jaar ging er zowel in ZOO Planckendael als in ZOO Antwerpen een lichtfestival door, maar dat is dit jaar niet het geval. Het lichtfestival vergt heel wat investering en logistieke onderneming, en daarom hebben de dierentuinen samen met hun Chinese partner besloten om af te wisselen in locatie.

Praktische informatie

Tickets voor het lichtfestival zijn beschikbaar via www.ZOOplanckendael.be. Wie een abonnement heeft van de dierentuin, krijgt korting. Het lichtfestival is trouwens perfect te combineren met een bezoek aan het park, maar ZOO Planckendael wijst er wel op dat het park sluit om 16 uur. Restaurant Toepaja is uitzonderlijk open tussen 16 uur en 18 uur, zodat bezoekers daar een hapje kunnen eten voordat ze ‘Giant bugs and those that eat them’ bezoeken. Het lichtfestival begint aan de hoofdingang van het park. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: archiefbeeld