Twee noodwoningen in Rijkevorsel ingehuldigd

vrij 15 Sep
Het lokaal bestuur van Rijkevorsel heeft vandaag twee noodwoningen ingehuldigd. De woningen bevinden zich in de Molenstraat. Hiermee wil Rijkevorsel zich verder blijven inzetten om gezinnen in nood te helpen.

De woning in Molenstraat 40 werd gebouwd in 1958 als conciërgewoning voor de toenmalige jongensschool. Later werd ze ook in gebruik genomen door de politie en Kind&Gezin. Na de verhuis van Kind&Gezin werd beslist om er noodwoningen in te richten.

Het gebouw werd gerenoveerd en bestaat nu uit twee wooneenheden. De gelijkvloers is voor alleenstaanden. De eerste verdieping telt drie slaapkamers en moet dienen om gezinnen op te vangen. De wooneenheden hebben een aparte ingang, keuken en woonkamer. Achteraan het gebouw is een tuinberging en een fietsenstalling voorzien. 

Zo een noodopvang is vaak het laatste vangnet voor personen in een crisis. De oorzaken zijn vaak uiteenlopend: uithuiszettingen, de grote druk op de private huurmarkt, intrafamiliaal geweld, ouders die jongeren de deur wijzen omdat samenleven moeilijk is, … 


Dankzij de extra noodwoningen kunnen deze kwetsbare personen in Rijkevorsel een tijdelijke, stabiele verblijfplaats bieden. Medewerkers van de sociale dienst volgen de situatie ter plaatse op: ze bieden professionele hulp en zorg om de bewoners opnieuw op het juiste pad te krijgen en begeleiden hen in hun zoektocht naar nieuwe huisvesting.

Foto's: Rijkevorsel