Turnhoutse school overhandigt cheque aan vzw ‘Boven de wolken’

maa 15 Jan
cheque_overhandiging_boven_de_wolken_1501_rtv.jpg
Leerlingen van de lagere school van het Heilig Graf in Turnhout hebben meer dan 800 euro ingezameld voor de vzw Boven De Wolken. Die begeleidt zogenaamde sterrenouders bij het verlies van hun baby. Daarvoor hadden de leerlingen een goede reden, want één van de leerkrachten, juf Hannah, verloor vorig jaar nog haar kindje. Boven de Wolken kwam de cheque vandaag persoonlijk in ontvangst nemen.

Basisschool Heilig Graf Tramstraat sloot het jaar af met een gezellige kerstdrink, waar drankjes, hapjes en zelfgebakken koekjes werden verkocht. De opbrengst is vandaag officieel overhandigd aan vzw ‘Boven de wolken’. De Turnhoutse leerlingen kozen dit goede doel voor Gust, het stilgeboren zoontje van juf Hannah.

De ouderraad organiseerde samen met de leerkrachten een gezellige kerstdrink om het jaar in schoonheid af te sluiten. Er waren zelfgebakken wafels, hotdogs, verse soep, warme chocomelk en ander lekkers. De leerlingen van het zesde leerjaar verkochten er ook hun koekjes, die zij eerder gingen bakken in Heilig Graf Klinkstraat, voor het goede doel. De kerstdrink bracht in totaal een mooie som van 821,94 euro op.” 

Vzw ‘Boven de wolken’ 

‘Boven de wolken’ is een organisatie die ouders ondersteunt die hun baby’tje hebben verloren. Tijdens een respectvolle fotosessie leggen fotografen vast wat ouders moeten loslaten. Zo worden herinneringen gemaakt om voor altijd te koesteren. De leerlingen kozen dit goede doel onder meer voor Gust, het stilgeboren zoontje van juf Hannah. 

Foto: RTV