Turnhoutse politie en artsen waarschuwen voor gevaarlijke cannabissnoepjes

vrij 6 Jan 2023
De Politie Regio Turnhout en de spoedartsen van het AZ Turnhout waarschuwen voor kleurrijke cannabissnoepjes die momenteel in omloop zijn. Zij zijn heel gevaarlijk. Het effect van één snoepje is véél groter dan het roken van een joint en de symptomen of gewaarwordingen treden ook veel later op.

Afgelopen maandag werden de hulpdiensten in Turnhout opgeroepen voor een jongeman in een zwaar psychotische toestand nadat hij één of meer cannabissnoepjes had opgegeten. Ze zijn wormachtig van vorm en bevatten vermoedelijk een erg hoge concentratie aan THC, de belangrijkste psychoactieve stof in cannabis. Wie zo'n snoepje eet, zal er pas na 1 of 1,5 uur iets van merken. Daardoor is het risico groot dat de gebruiker meerdere van die snoepjes na elkaar opeet. 

Artsen waarschuwen dat het eten van zo'n cannabissnoepjes ernstige gezondheidsrisico's inhoudt. Ze kunnen leiden tot psychotische gewaarwordingen, angstaanvallen, waanideeën en -beelden en ongecontroleerde agressie. Wie één of enkele van die snoepjes eet, dreigt alle realiteitszin te verliezen. En dat kan ernstige gevolgen hebben.

Foto: Politie Regio Turnhout