Turnhout komt op straat voor Palestina

don 20 mei 2021
Een tiental organisaties roept op om op maandagavond 24 mei in Turnhout actie te voeren voor vrede en voor solidariteit met het Palestijnse volk. De actievoerders zullen om 17u op straat komen. Door de geldende coronamaatregelen komen ze op drie verschillende pleinen samen.

Onder de naam “Kom op straat voor Palestina” zal op 24 mei actie gevoerd worden in de stad. “Veel inwoners van Turnhout willen niet langer stilzwijgend toekijken naar het geweld in Gaza en in de door Israel bezette gebieden”, vertelt Hassan Ikrou van moskee Arrahmaan Turnhout. “Daarom sluiten we ons ook in Turnhout aan bij de wereldwijde solidariteitsbeweging met het Palestijnse volk”, klinkt het. 

Door de geldende coronamaatregelen zal de actie maandagavond doorgaan op drie pleinen tegelijkertijd: het Warandeplein, de Nieuwe Kaai en de Grote Markt. Het aantal deelnemers is beperkt en zal niet meer zijn dan 50 en ze moeten zich op voorhand inschrijven. Een ploeg van coronastewards moet tijdens het evenement toezien op het naleven van de coronamaatregelen.