Ontdek de RTV-fietsroutes deze zomer op TV PLUS: "Route Kasteel d'Ursel"

din 11 Jun
© RTV

Vanaf volgende maand kan je de acht interactieve fietsroutes van 30 jaar RTV ontdekken in het nieuwe zomerprogramma Zomervuur op TV PLUS. Vorige week zag u al een impressie van de tochten rond De Nekker in Mechelen en Domein Hertberg rond Herselt. TV PLUS-gezicht Anke Goergen probeerde onder meer ook de fietsroute langs Bornem en Puurs-Sint-Amands. Op haar tocht komt ze op verschillende plaatsen waar RTV ooit groot nieuws bracht.

Kasteel d'Ursel in Bornem is de startplaats van één van de acht interactieve RTV-fietsroutes. Van hieruit maakt Anke Goergen een fietstocht van 43 kilometer door Klein-Brabant.

Bijna een jaar geleden, op 19 juni 2023 haalt Puurs-Sint-Amands het nieuws door een familiedrama. Een man steekt er in de nacht het huis van zijn ex-partner in brand. Zowel de vrouw als haar twee jonge kinderen worden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, beide kinderen overleven de brand niet. De vrouw ligt wekenlang in coma. De buurt is in diepe rouw.

Al brengt de regio ook hoop. Dat ontdekt Anke verder op haar route. Op 28 december 2020 krijgt Jos Hermans, de oudste bewoner van een woonzorgcentrum in Puurs-Sint-Amands, de eerste coronaprik van ons land. De eerste stap naar vrijheid. Jos is niet zomaar gekozen, want het Pfizer-vaccin wordt geproduceerd in de gemeente.

Het zomerprogramma Zomervuur waarin alle acht routes met hun verhalen aan bod komen, is vanaf 6 juli te bekijken op TV PLUS.