Toerisme Vlaanderen investeert in nieuw congres- evenementencentrum in Mechelen

vrij 9 Dec 2022
Toerisme Vlaanderen wil 10 miljoen euro investeren in een nieuw congres- en evenementencentrum op de site van de Nekkerhal in Mechelen. Maar het zal van privé-investeerders afhangen of dat er ook echt komt. Het gebouw moet een nieuwe landmark worden in de stad, inclusief dakterras met uitzicht op de binnenstad.

Het nieuwe congres- en evenementencentrum dat vandaag wordt aangekondigd, zal plaats bieden aan 2500 mensen. Naast Toerisme Vlaanderen investeert ook de stad door de Nekkerhal en de grond in te brengen, goed voor 12,5 miljoen euro. De rest van het geld moet van de privé komen. 

Hamvraag is of de Nekkerhal wordt afgebroken of niet? Momenteel er nog geen duidelijkheid over waar het nieuwe gebouw precies komt, naast de Nekkerhal of in de plaats ervan. Wat wel vast staat is dat het nieuwe gebouw een echte landmark moet worden voor de stad. Het zal fungeren als 'toegangspoort’ tot de historische kern met een stadsterras met een uniek zicht op de Mechelse binnenstad. Straks meer in RTV Vandaag.