Toch nog vuurwerkverbod in Lier van oud op nieuw / Geen vuurwerk in Mechelen

zat 31 Dec 2022
Lier heeft een traditie om vuurwerk met oud en nieuw toe te staan maar vanavond is er te veel wind en is de toestand te gevaarlijk. Burgemeester Rik Verwaest vaardigt daarom een verbod uit. Door de verslechterde weersomstandigheden met felle windstoten kan het afsteken van feestvuurwerk flink uit de hand lopen. De eerder aangekondigde toelating om tijdens nieuwjaarsnacht tussen middernacht en 1 uur vuurwerk af te steken wordt dus ingetrokken.

Politie controleert naleving vuurwerkverbod

Burgemeester Rik Verwaest: “Omwille van het slechte weer is het gebruik van feestvuurwerk onveilig en onverantwoord. Het KMI voorspelt windstoten tot 70 kilometer per uur, waardoor de baan van vuurwerk sterk kan wijzigen, met alle gevaren van dien. De politie zal hier op controleren en sanctioneren.”

Ook Willebroek en Mechelen annuleren het eerder toegelaten vuurwerk wegens te gevaarlijk; in Mechelen gaan alle andere feestelijkheden wel gewoon door. Het publieke vuurwerk is afgelast en dus kan ook privé-vuurwerk niet. Normaal mag je van oud op nieuw in Mechelen tussen 23.30 uur en 1 uur wel vuurwerk afsteken.

Ook in Heist-op-den-Berg en Nijlen worden de eerdere toelatingen voor vuurwerk ingetrokken.

 

Foto: stad Lier