Thibeau Spits uitgesloten op BK Jumping

don 21 Sep
Thibeau Spits, de talentvolle ruiter uit Sint-Katelijne-Waver, is uitgesloten op het BK Jumping in Lanaken bij de seniors. Spits en zijn paard King van Essene zetten gisteren tijdens de eerste ronde nochtans een mooie tijd neer, die goed zou zijn voor een voorlopige tweede plaats. De combinatie werd uitgesloten, omdat de jury na hun rondje opmerkte dat het paard bloedde aan de flank. Kristel Ceulemans, de mama van Thibeau, postte de teleurstelling op Facebook, maar verzekerde ook dat King oké is.

"Was het op de watersprong gebeurd?", vraagt mama Kristel Ceulemans, een telg van Stal Ceulemans, zich af op Facebook. Ze verzekert dat het alleszins niet bewust is gebeurd en dat King het goed stelt en thuis op stal staat. 

"Geen drama's, we moeten en gaan vooruit. Het BK vd seniors gaat dan dit jaar verder door zonder Thibeau", schrijft zijn mama nog verder. Spits komt nog wel aan de start van het BK voor jonge paarden, dat start vandaag. Daar komt hij in verschillende leeftijdscategorieën aan de start. 


Foto: Facebook Kristel Ceulemans