Studenten kunnen voortaan op kot in... een rusthuis

din 31 Jan 2023
Op kot gaan, dat kan vanaf nu ook een woonzorgcentrum. Het Mechelse rusthuis Hof van Egmont biedt voortaan 4 kamers aan voor studenten. De huur is lager dan die van een klassiek studentenkot. In ruil voeren de jonge bewoners 2 uur vrijwiligerswerk uit voor de bejaarden. Het kotleven in een rusthuis is niet voor elke student. Wilde kotfeestjes zijn er bijvoorbeeld niet toegelaten. En toch zijn er al studenten die met plezier voor het Hof van Egmont kiezen.

Eén van die studenten is Kirsten uit Muizen. Ze studeert ergotherapie en zit voortaan op kot in het Hof van Egmont. Kirsten deelt voortaan haar vrije tijd met gepensioneerden. En ze heeft er enorm veel zin in. Ze betaalt voor haar kamer 350 euro. Da's relatief weinig. In ruil is ze 2 uur per week vrijwilliger voor de andere bewoners van Hof van Egmont. Voor eten en drinken zorgt ze zelf, maar ze kan tegen betaling ook mee aanschuiven in het bewonersrestaurant.

Wie zelf op kot wil in het Hof van Egmont, kan contact opnemen met het zorgbedrijf Rivierenland. De kandidaten worden op voorhand wel gescreend.