Step met passagier onderschept in Mechelen, step met zadel uit verkeer gehaald in Klein-Brabant

maa 28 Nov 2022
Lokale politie Mechelen-Willebroek onderschepte het voorbije weekend een bestuurder van een step mét passagier. De bestuurder bleek slechts 15 jaar te zijn, net als de passagier. Sinds deze zomer moet een bestuurder minstens 16 jaar zijn om met een step op de openbare weg te rijden. Ook is het verboden om een passagier te vervoeren op een step. De step werd in voorlopige bewaring op het politiecommissariaat gehouden en dit tot wanneer de step opgehaald wordt door de ouders. De politie klein-Brabant haalde dan weer een elektrische step met zadel uit het verkeer.

Politie neemt elektrische step met zadel in beslag

Een elektrische step met zadel is gelijkgesteld aan een bromfiets en lijkt er bijna op. De bestuurder moet dus een helm dragen, een gelijkvormigheidsattest, verzekering en kentekenbewijs hebben.

De elektrische step kon maar liefst een snelheid van 42 km/u behalen maar hiervoor is een rijbewijs voor bromfietsen nodig en daar knelt het schoentje. De bestuurder had een levenslang rijverbod voor alle gemotoriseerde voertuigen. Daarenboven legde hij ook een positieve speekseltest af. 

De step werd door de lokale politie Klein-Brabant in beslag genomen met oog op verbeurdverklaring.

Foto boven: step met zadel Politie Klein-Brabant