Spontane vakbondsactie bij De Lijn na geval van agressie op snelbus naar Turnhout

woe 7 Jun 2023
In de regio's rond Turnhout en Mol rijden al heel de dag amper bussen door een spontane stakingsactie bij de medewerkers van De Lijn.

De oorzaak van de spontane vakbondsactie is een geval van agressie op een lijnbus dat gisteravond plaatsvond. Dat meldt de politie Regio Turnhout op Twitter. 

Het zou gaan over een incident dat gisteravond op de Rooseveltplaats in Antwerpen plaatsvond. Een voorbijganger tikte op de ruit van de chauffeur van lijn 417, de snelbus tussen Antwerpen en Turnhout. Wanneer de chauffeur het raampje opende kreeg die een vuistslag in het gezicht. Nadat de chauffeur in elkaar werd geslagen, sloeg de voorbijganger ook de voorruit van de bus in (zie foto onder). 

Vandaag wordt in de omgeving nog heel de dag hinder verwacht, morgen zouden de bussen weer normaal uitrijden. Straks in RTV Vandaag komen de vakbonden aan het woord over het incident. 

Op dinsdag 7 juni reed geen enkele bus van De Lijn 's ochtends uit na een geval van agressie tegenover een buschauffeur de dag voordien. De spontane staking van de chauffeurs veroorzaakte de hele dag hinder in de regio Turnhout en Mol. (Foto's: RTV)