Soudal neemt Italiaanse lijmfabrikant Durante over

vrij 19 Jan
soudal_neemt_durante_over_-_foto_soudal.jpg
Soudal, fabrikant van mastieken, lijmen en PU schuim, heeft het Italiaanse Durante Adesivi overgenomen. Deze toonaangevende Italiaanse fabrikant in lijmen voor de houtbewerkings-, montage- en verpakkingsindustrie heeft een hoofdzetel en twee ultramoderne productiefaciliteiten in de regio Pordenone. Met deze overname bevestigt het Turnhoutse bedrijf zijn ambities in lijmen.

Vic Swerts, voorzitter van de Soudal Groep: “We zijn erg trots op deze overname, onze grootste ooit. De marktexpertise en het toekomstige potentieel van Durante Adesivi stellen ons in staat onze internationale ambities op het gebied van lijmen en hun industriële toepassingen een impuls te geven.” 

Luigi Durante, voorzitter van Durante Adesivi: “We zijn blij dat we een sterke partner hebben gevonden om de toekomst van onze familietraditie veilig te stellen. We delen dezelfde ambitie, familiegeest en bedrijfsethiek. We zullen de internationale voetafdruk van de Soudal Groep benutten, terwijl we onze eigen identiteit en industriële focus behouden. De familie Durante en Soudal zullen samen investeren in verdere groei en marktdiversificatie.” 

Foto: Soudal