Servais Verherstraeten over lokale CD&V-afdelingen

maa 30 Jan 2023
CD&V-boegbeeld Servais Verherstraeten uit Mol zegt dat CD&V een sterk merk blijft, ook lokaal voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De voorbije dagen en weken beslisten de afdelingen van Arendonk, Hulshout en Vosselaar dat ze onder een andere naam naar de kiezer trekken. Maar volgens Verherstraeten heeft dat niets te maken met de slechte peilingen voor CD&V nationaal, maar alles met het lokale verhaal dat telt bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Volksvertegenwoordiger Servais Verherstraeten zit nog niet te schuiven op zijn bureaustoel. Dat in nogal wat gemeenten zoals Vosselaar, Arendonk en Hulshout de partij CD&V onder een andere naam naar de verkiezingen van 2024 trekt, schrikt hem niet af. De as zal bevolkt blijven door sterke christen democraten zegt het CD&V boegbeeld voor de Kempen. 

De Kempen was jarenlang een stevig CD&V-bastion. Maar in 2018 en ook daarvoor al was er in nogal wat gemeenten in de Kempen de opkomst en lokale doorbraak van vooral de N-VA. Een aantal CD&V-burgemeesters moest zijn sjerp inleveren. Toch denkt Verherstraeten dat CD&V weer zal scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen.