Schoolomgeving Vorst-Meerlaar grondig aangepakt: "Extra parkeerplaatsen en openbare verlichting"

maa 20 Nov
Er komen extra parkeerplaatsen achter de Vrije Basisschool in Vorst-Meerlaar (Laakdal). De gemeente wil de omgeving van de school grondig vernieuwen. Zo zullen ook de voet- en fietspaden aangepakt worden en komt er ook openbare verlichting. Achter de speelplaats van de school komt een nieuw speeltuig en een 'Tiny Forest'. Als alles volgens plan verloopt, zal alles in het voorjaar van 2024 klaar zijn.

"In de plannen zijn 54 parkeerplaatsen voorzien", klinkt het. "Het huidige terrein wordt getransformeerd naar een waterdoorlatende parking met groenelementen. De bestaande bomen zullen hierbij zo veel mogelijk worden beschermd."

"We willen de buurt geruststellen dat de nieuwe parking niet bereikbaar zal zijn met de wagen via de wijk Noord en Zuid De Vliet”, zegt schepen van Mobiliteit Frank Sels. "

Tiny Forest

Ook de omgeving van de school krijgt ook een groen tintje. "Achter de speelplaats plaatsen we een nieuw speeltuig en leggen we een Tiny Forest aan", zegt burgemeester en schepen van Onderwijs Tine Gielis. "Dit groene stukje Laakdal vormt niet alleen de ideale speel- en leerplek voor kindjes, maar is eveneens een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners."

De schoolomgeving in Vorst-Meerlaar is de laatste in het rijtje Laakdalse scholen die de afgelopen jaren onder handen zijn genomen om ze toegankelijker en verkeersveiliger te maken.