Scholen in provincie Antwerpen krijgen 8,5 miljoen euro steun van Vlaanderen

don 29 Sep 2022
Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert bijna 8,5 miljoen euro in 23 scholenbouwprojecten in de provincie Antwerpen. Met dat geld kunnen scholen hun gebouwen vernieuwen of uitbreiden.

In de regio Kempen-Mechelen gaat krijgt de Vrije Basisschool-Sjabi in Puurs-Sint-Amands met 1,7 miljoen euro de grootste hap. Daarmee kan de school een nieuwbouw met een turnzaal, klaslokalen, technische ruimte, sanitair en een speelplaats bouwen. De Vrije Basisschool Heist centrum krijgt 220.437,98 euro om asbest te verwijderen in het dak en de gevel van het schoolgebouw. Vrije Basisschool Don Bosco in Mechelen kan de buitenschrijnwerkerij met enkele beglazing vervangen en dak- en isolatiewerken uitvoeren. Het krijgt daarvoor een bedrag van 152.983,15 euro. Het Berthoutinstituut Klein Seminarie 2 in Mechelen mag 121.966,54 investeren in de heraanleg van de speelplaats. Het gaat om een verhoging van een eerder toegekende subsidie. De Vrije Basisschool Sint-Gummaruscollege in Lier krijgt 102.0025 euro voor de renovatie van de muziekklas en de vernieuwing van het dak. En 100.733,03 euro gaat naar Vrije Basisschool Trapop in Retie voor dakwerken. 

Ook de Vrije Basisschool - Weg-Wijzer in Dessel, kOsh F in Herentals, Vrije Basisschool Wijngaard in Herentals, Vrije Basisschool Sint-Pieter in Mechelen, Vrije Basisschool De Negensprong in Ravels en Vrije Basisschool Sint-Franciscus in Turnhout kunnen rekenen op extra financiële steun van Vlaanderen.

Foto: Archief