Reuzen Noa en Amir vieren 10de verjaardag samen met leeftijdsgenootjes

don 8 Jun 2023
De jongste Mechelse reuzen, Noa en Amir, blazen vandaag 10 kaarsjes uit. Ze doen dat samen met hun leeftijdsgenootjes in Museum Hof van Busleyden, waar de reuzen op dit moment te zien zijn in de tentoonstelling Verborgen Parels.

Reuzenkinderen Amir en Noa maken intussen 10 jaar deel uit van de reuzenfamilie. Op 8 juni 2013 werden ze officieel ingeschreven in het bevolkingsregister van de stad. De bestaande reuzenfamilie verwelkomde de twee kinderen naar aanleiding van de Mechelse ommegang dat jaar. Ze brengen meer diversiteit in de reuzenfamilie, met respect voor het culturele en immateriële erfgoed.

Noa en Amir vieren hun verjaardag samen met het vijfde leerjaar van Basisschool GLOC uit Sint-Katelijne-Waver. Die waren vooral onder de indruk van de grootte van de reuzen: in vergelijking met hun leeftijdsgenoten zijn Noa (2m35) en Amir (2m25) een indrukwekkend stel. Samen met broer Janneke en zussen Mieke en Klaesken (alledrie uit 1618), moeder (uit 1549), vader (ca. 1492) en grootvader reus (1600) vormen ze de Mechelse reuzenfamilie.

Nog tot en met 25 juni zijn de Mechelse reuzen samen te zien in de tentoonstelling Verborgen Parels in Museum Hof van Busleyden.

Foto: stad Mechelen