Renner Jarne Van de Paar zet nu al stap naar de grote jongens

zat 28 Jan 2023
Lotto-Dstny heeft na de teamstage in Spanje beslist om de 22-jarige sprinter uit Balen Jarne Van de Paar per direct over te hevelen naar het ProTeam. Hij trainde samen met drie andere renners van het Development Team mee met de grote jongens en maakte indruk.

Samen met 3 andere renners van het Development Team trainde de 22-jarige sprinter 9 dagen mee met het ProTeam. Aan zijn al eerder samengestelde wedstrijdprogramma zal niets veranderen.
 
Sportief manager Kurt Van de Wouwer licht de beslissing toe. “We hebben vorig jaar voor Jarne Van de Paar een individueel plan opgemaakt waarmee we denken dat hij zichzelf het beste kan ontwikkelen. We willen hem graag de kans geven om zich te meten met de profs in .1 en ProSeries wedstrijden, maar we moeten geen stappen overslaan.

Het is waardevol dat hij ook zijn koersen op een lager niveau blijft rijden, waar hij in .2 wedstrijden kan meedoen om de overwinning. Die plannen blijven ongewijzigd. We hebben de mogelijkheid om renners van ons ProTeam op te stellen in wedstrijden die we met ons Development Team rijden.”

 

Foto: archiefbeeld (Jarne Van de Paar rechts)