Westerlo lijdt zure nederlaag en zal moeten blijven knokken

vrij 1 Mar
voetbal
© archief RTV

KVC Westerlo Westerlo heeft in eigen huis met 0-1 verloren tegen een andere ploeg in degradatiegevaar, Charleroi. Westerlo had misschien wel een gelijkspel verdiend, maar blijft achter met lege handen. Door deze nederlaag sluipt Charleroi dichterbij en blijft Westel in de gevarenzone.

De eerste helft had niet zo heel veel om het lijf. De 0-0 bij rust leek dan ook niet meer dan normaal. Toch had Westerlo op voorsprong kunnen, of misschien wel moeten staan. Piedfort scoorde op vrije trap voor de thuisploeg. Maar de scheidsrechter had een fout gezien en het feestje ging niet door.

In de tweede helft had Westerlo het overwicht en kreeg Charleroi niets klaar. Maar het waren wel de bezoekers die op voorsprong kwamen. Iets voorbij het uur scoorde Charleroi.

Westerlo probeerde nog. En het kreeg nog enkele mooie kansen om toch nog een gelijkspel over de streep te trekken. Maar ook Charleroi kon nog gevaarlijk zijn op de tegenaanval.

Het bleef bij 0-1. En zo is Westerlo nog niet uit de zorgen. De Kemphanen zullen voor elk punt moeten blijven vechten.