Westerlo heeft niks meer te winnen of verliezen: "Geen overbodige wedstrijden"

vrij 5 Apr
© RTV

KVC Westerlo moet zondag in de tweede wedstrijd van play-off 2 aan de bak tegen AA Gent. Voor de Kemphanen valt er niks meer te winnen of te verliezen. Alleen de winnaar van de nacompetitie maakt nog kans op een ticket voor Europees voetbal, en Westerlo staat al 12 punten achter op de Gentse leider.

Dat wil niet zeggen dat de troepen van trainer ad interim Bart Goor de komende wedstrijden aanzien als overbodig. Het zijn zeker geen veredelde oefenwedstrijden, zo verzekert trainer Bart Goor.

"Ik denk als je zo heel het seizoen gespeeld hebt tegen het behoud, tegen de play-downs, dan is het nu leuk dat je dat gered hebt en dat je nu eigenlijk wat kan laten zien wat je in je mars hebt en dat je laat zien daar niet hoorde te staan", aldus Goor op de persconferentie vanmiddag.

De Kemphanen houden er rekening mee dat AA Gent op revanche belust is. Want door het omstreden gelijkspel van Westerlo tegen Genk op de slotspeeldag, speelt Genk en niet Gent play-off 1. Al gaat trainer Bart Goor ervan uit dat de Oost-Vlamingen sowieso gemotiveerd zullen zijn, omdat ze via play-off 2 ook nog Europees voetbal kunnen afdwingen.