Westerlo blijft in hoogste klasse

zon 17 Mar
voetbal KVC Westerlo
© Archief RTV

Voetbalclub Westerlo heeft zich verzekerd van een verlengd verblijf in de hoogste klasse. Westerlo speelde op de slotspeeldag van de reguliere competitie in eigen huis gelijk tegen Racing Genk, dat zelf nog play-off 1 kon halen. En door de uitslagen in de andere wedstrijden hadden beide ploegen genoeg aan dat gelijkspel.

Bij winst was Westerlo zeker van een verlengd verblijf in 1A. Bij een gelijkspel was het afhankelijk van de uitslagen van Charleroi en OH Leuven. OHL nam het op tegen KV Mechelen, dat zelf ook nog in de running was voor de Champions' play-offs.

Lange tijd was het een matige wedstrijd. De schrik om te verliezen leek groter dan de drang om te winnen. In de wetenschap dat een gelijkspel voor beide ploegen goed zou kunnen zijn.

Maar toen Genk 20 minuten voor tijd met 10 man kwam te staan na een rode kaart, leek het een ideaal scenario voor Westerlo. Zeker toen de Kemphanen ook nog een keer op voorsprong kwamen via Tagir.

Maar vier minuten voor het eind zette Heynen de bordjes weer gelijk. Met KV Mechelen op achterstand in Leuven was Racing Genk verzekerd van een plaatsje in de top-6 en Westerlo was gered. En zo bleef de stand ook gelijk, waarmee beide ploegen duidelijk tevreden waren.