Welke clubs hebben al een licentie beet ?

woe 27 Mar
© Archief RTV - ASV GEEL

Voetbal Vlaanderen kan voor 2de en 3de amateurklasse een licentie toekennen aan de volgende voetbalclubs het seizoen 2024-2025. Vier van de clubs nl. Retie, Berlaar-Heikant, Bevel en De Kempen Lichtaart Tielen zijn eersteprovincialers en hopen te promoveren.

Kregen al een licentie voor amateurreeksen :

KFC TURNHOUT F.C. WEZEL SPORT K.F.C. NIJLEN K.F.C. ZWARTE LEEUW K. BEVEL F.C. K. WITGOOR SPORT DESSEL A.S. VERBROEDERING GEEL VC LILLE UNITED K.B.S.K. RETIE K. BERG EN DAL V.V. KFC DE KEMPEN TIELEN-LICHTAART F.C. BERLAAR-HEIKANT

Een aantal clubs vroegen zowel een licentie regionale als nationale amateurclub aan. Maar er moet eerst een uitspraak gedaan te worden over de licentie nationale amateurclub vooraleer Voetbal Vlaanderen zich kan uitspreken over de regionale licentie en dat is bij K.V.C. HOUTVENNE het geval.

Clubs die een licentie nationale amateurclub hebben aangevraagd en deze niet zouden hebben verkregen, krijgen bijkomende tijd tussen 25 en 30 april 2024 om alsnog een licentie regionale amateurclub aan te vragen. Jong KV, Lyra-Lierse en Racing Mechelen staan niet in het lijstje. Zij vroegen een licentie aan voor 1ste nationale. Daarover wordt later pas beslist.