Sven Vandenbroeck is nieuwe T1 op het Lisp

zat 24 Feb
© Foto: Lierse K

Lierse Kempenzonen is klaar voor een remonte. tenminste als het afhangt van Sven Vandenbroeck. Hij is de nieuwe trainer die de degradatie moet voorkomen want dat zou een echte blamage zijn. Vandenbroeck is bekend in eigen streek van bij KV Mechelen en jawel Lierse en hij is ook trainer van het jaar geweest in Marokko wat gezien de groei van het voetbal in dat land veel wil zeggen.

Lierse Kempenzonen is al even het kneusje in 1B. het klikte ook niet tussen de spelers en de vorige trainer die vorige week gewoon boos wegliep op training en niet meer terugkwam. Sven Vandenbroeck, 44 jaar en al jaar in Afrika actief, moet daar verandering in brengen; hij heeft getekend voor 1,5 jaar en moet dus in eerste instantie de huidige nood lenigen

Sven Vandenbroeck, nu Vilvoordenaar, begon als speler bij KV Mechelen. na 4 jaar verkaste hij naar het Nederlandse Roda JC waarmee hij een paar keer Europees speelde. 20 jaar geleden kwam hij voor de eerste keer naar Lierse. na zijn spelerscarrière trainde hij onder meer de 2de ploeg van Malinwa.

Tunesië, Griekenland, OH Leuven, Kameroen (met Hugo Broos), Zambia, Tanzania volgden en daarna werd het de Marokkaanse hoofdstad Rabbat waar hij met FAR de beker van Marokko won. De laatste tijd was hij zoals zo velen aan de slag in Saoedi-Arabië.

Maar Sven Vandenbroeck wilde na 8 jaar terug aan de slag in ons land, ook al vanwege familie. Bij Lierse vond hij de voor hem geknipte uitdaging. Geen gezichtsverlies lijden en in 1B blijven!