Scheldeprijs met Philipsen, Wiebes en Cant rijdt door Hoogstraten

woe 3 Apr

De wielerwereld strijkt vandaag neer in onze regio met de Scheldeprijs. Vroeger deed de koers nog een tour door de hele Kempen. Nu zit enkel Hoogstraten nog in het parcours. De Scheldeprijs wordt ook wel eens het WK voor sprinters genoemd. Er passeren dus enkele spurtbommen de Vrijheid vanmiddag. En ondanks het slechte weer waren toch veel supporters op de been om de renners aan te moedigen.

Naar de echte klassieke mannen en vrouwen moest je vandaag niet zoeken. Die zijn volop bezig met hun voorbereiding op Parijs-Roubaix deze zondag. De beste sprinters, zoals Jasper Philipsen en TIm Merlier, stonden vandaag wel aan de start. Ook enkele regiogenoten azen op een mooie ereplaats. Jenthe Biermans uit Geel rijdt mee na zijn triomf in Frankrijk vorige week. Danny Van Poppel uit Poppel zal in dienst rijden van spurtbom Sam Welsford. En wat kan de jonge Balenaar Jarne Van De Paar?

Wat kunnen Cant en Truyen?

Bij de vrouwen waren alle ogen gericht op Lorena Wiebes. De Nederlandse kon haar vierde Scheldeprijs op een rij winnen. En dat deed ze ook met sprekend gemak. De beste Belgische was de Bevelse Marthe Truyen op een zesde plaats. Ook Sanne Cant reed mee.

passage mannen scheldeprijs 2024
publiek scheldeprijs 2024