Sanctie voor Westerlo ? “Bondsparket verwijt Kemphanen gebrek aan fair play of wedstrijdvervalsing”

maa 18 Mar
© Archief RTV

Wacht Westerlo een sanctie, zo lijkt het wel. Het bondsparket wil actie ondernemen na de salonremise in de laatste minuten tegen Racing Genk (1-1). Het bondsparket kan de feiten niet negeren, luidt het. In een reactie distantieert KVC Westerlo zich van de manier waarop de wedstrijd is verlopen.

Feiten waarop de club geen enkele invloed had. We zullen ons verder verdiepen en beraden of er nog concrete maatregelen dienen genomen te worden.

- KVC Westerlo

In de laatste vijf minuten van de toegevoegde tijd in het Kuipje zondagavond deed Westerlo weinig moeite om nog een bal vast te krijgen van de bezoekers. De club was zelf sowieso gered, zelfs bij een nederlaag, maar door niets meer te ondernemen zorgde het er ook voor dat de Limburgers hun doel (deelname aan de Champions’ play-off) bereikten, ten koste van AA Gent en dus moeten de Kempenaars een sanctie vrezen voor een gebrek aan fair play en/of wedstrijdvervalsing.

Bij Westerlo is het nu bang moeten afwachten. Want er hangt hen een boete boven het hoofd en het zou altijd kunnen dat er zelfs een sportieve straf gevorderd wordt zoals puntenaftrek. En dat zou nu dat ze gered zijn, de Kemphanen heel slecht uitkomen. Ook andere clubs zoals Gent kunnen nog een klacht indienen of een onderzoekscommissie kan worden ingeschakeld. Wordt nog vervolgd dus.