Salonremise gaat niet ongestraft voorbij: schorsing voor Madsen en boete voor club

don 11 Apr
© archief RTV

De salonremise van Westerlo en Genk, in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, krijgt toch nog een vervolg. De twee clubs moeten elk 7.500 euro boete betalen. Daarbovenop krijgen Nicolas Madsen (Westerlo) en Joris Kambeye (Genk) een schorsing van twee duels onder de neus geschoven.

Nicolas Madsen speelt sinds de zomer van 2022 bij de Kemphanen.

Even recapituleren: in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie speelde Westerlo thuis tegen Genk. In de laatste minuten van de wedstrijd werd er niet meer gestreden voor de overwinning. Madsen en Kayembe speelden de bal zelfs vriendelijk naar elkaar. De stand was 1-1 en deze score was gunstig voor beide clubs: Genk zou naar playoff 1 gaan, Westerlo naar play-off 2.

Met een boete en een schorsing is het verhaal van de salonremise nu definitief (?) afgesloten. Rik De Mil werd bij Westerlo na de wedstrijd de deur gewezen, volgens het bestuur werden bij de vertoning de waarden en normen van de club in vraag gesteld. Zowel De Mil als Genk-trainer Wouter Vrancken krijgen van het Disciplinair Comité geen extra berisping.