Maak kennis met onze geselecteerden voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs

zon 7 Jul
Wout van Aert wielrennen olympische spelen 2024 Parijs België
© Visma Lease a Bike

De Belgische olympische delegatie is groter dan de vorige maar de afvaardiging uit onze regio lijkt wat beperkter. We vallen terug op ouwe rotten in het vak die het klappen van de zweep kennen maar er zijn ook een aantal nieuwkomers.

Wielrennen

Onze bekendste Olympiër is ongetwijfeld Wout van Aert. Hij komt uit in zowel de wegrit als de tijdrit. Door zijn val in Dwars door Vlaanderen is hij nog niet helemaal top maar een olympische rit kan een renner optillen naar een hoger niveau.

Elke Vanhoof verdedigt onze driekleur op haar BMX-fiets. Het wordt haar derde olympiade en ze kan dus bogen op veel ervaring. Ze traint al op het parcours in Parijs dat zeer technisch is en haar ligt. Bondscoach Chris Jacobs mikt op finale en wie weet zit er een medaille in, laat hij optekenen. Wannes Magdelijns is reserve in de BMX.

Elke Vanhoof bmx Dessel

Atletiek

Elise Mehuys is geselecteerd voor de 4x100m bij de vrouwen. Door een meevaller is het team erbij in Parijs. Christian Iguacel is reserve voor zowel de 4x400m mixed relay als de 4x400m bij de mannen.

Elise Mehuys AC Lyra Belgian Rockets
Christian Iguacel behaalde op het WK indoor goud op de 4x400 meter

Tennis

In het tennis maakt Greet Minnen nog kans als 2de reserve. Als er 2 speelster die geselecteerd waren, wegvallen dan mag Minnen dus aantreden in Parijs. Zowel in het enkelspel bij de vrouwen als in de mixed double.

tennis turnhout

Groepssporten

In het basketbal gaat Laure Resimont mee met The Belgian Cats en in het vrouwenhockey is dat Emma Puvrez.

Laure Resimont Sint-Katelijne-Waver basketbal Belgian Cats

Paardensport

Wilm Vermeir en IQ van het Steentje uit Meerhout zijn geselecteerd voor de Jumping. Vermeir was in 2022 de grote winnaar op de Kerstjumping in Mechelen. Volgens insiders is zijn deelname een verrassing maar misschien verbaast hij vriend in vijand in Versailles vanaf 29 juli. De selectie is zowel individueel als in teamverband. De tweede reserve is hier Herentalsenaar Abdel Said, Hij rekent op zijn trouwe merrie Bonne Amie.

Wilm Vermeir jumping olympisch Parijs 2024

Bij de Belgische dressuurequipe mag Laurence Roos en Fil Rouge uit Kasterlee klaarstaan om indien nodig het team te vervoegen als 2de reserve.

En in de Eventing is Karin Donckers al voor de 7de keer geselecteerd. Zij miste sinds Barcelona in 1992 alleen Atlanta (1996) en Tokyo (2021). De 53-jarige Donckers breit zo een vervolg aan een al straffe carrière: