Lille wijkt voor thuismatchen noodgedwongen uit naar Westerlo en KSK Herentals

don 22 Feb
© Lille United

Tweedenationaler Lille United werkt de rest van zijn thuiswedstrijden op verplaatsing af. Door problemen met het terrein werd ook de wedstrijd van woensdag tegen Wezel nog afgelast.

Nu zaterdag wijkt de club uit naar een kunstgrasterrein bij eersteklasser Westerlo. Dan speelt Lille United tegen Belisia Bilzen. Voor de andere thuismatchen sloot de club een deal met KSKS Herentals.

Heraanleg nodig

Het aanhoudend waterprobleem, waarbij het veld telkens onder water loopt, blijft de club parten spelen. Ook in december en januari van dit seizoen heeft de club al wedstrijden moet afgelasten. Het probleem is opvallend, want het voetbalterrein van Lille United is zo goed als nieuw. Het is amper één jaar oud. De club hoopt, nog voor het einde van het seizoen te starten met de heraanleg van het veld. Daarvoor moet het uiteraard droger worden.

Lille staat momenteel voorlaatst in het klassement en moet dus nog strijden voor behoud in 2B. Dat het die belangrijke duels niet op eigen veld kan afwerken, is uiteraard een tegenvaller.