Lierse boekt belangrijke uitzege, KV wint bij OHL

zat 30 Mar
© Archief RTV

Lierse K. heeft het behoud zo goed als verzekerd in de Challenger Pro League. De Pallieters pakten de volle buit in Luik (0-1). Kuavita versloeg voor de thuisploeg zijn eigen doelman en dat bleek genoeg voor de bezoekers.

Lierse won dit jaar nog niet op verplaatsing maar bracht daar dus in Luik verandering in. De bezoekers kregen ook de beste kansen maar een doelpunt leverde dat niet op. Tot een hoekschop via Kuavita in het Luikse doel belandde. De 0-1 was verdiend maar het had wat meer mogen zijn.

En zoals dat altijd gaat in het voetbal, viel het doelpunt nog bijna aan de overkant in de 2de helft. Maar Lierse K. hield stand en speelt zo goed als zeker ook volgend seizoen in de Challenger Pro League. Mathematische zekerheid is er nog niet maar het kan voor de Pallieters eigenlijk niet meer fout lopen.

In de Europe playoffs in de hoogste klasse won KV Mechelen met 2-3 op OH Leuven na een dolle slotfase. Malinwa kwam 0-2 voor maar in de 90ste minuut maakte de thuisploeg nog gelijk en in de toevoegde tijd lukte KV nog de winning-goal na een hoekschop.