Knappe prestatie van de aflossingsploegen

din 11 Jun
© RTV archief

De Belgian Falcons en de Belgian Rockets konden zich vanochtend plaatsen voorr de finale van de 4x100m aflossing op het Europees Kampioenschap atletiek in Rome. Drie atleten van bij ons, Kobe Vleminckx, Simon Verherstraeten en Elise Mehuys, maken deel uit van de aflossingteams.

Eerder konden zowel de Tornados als de Cheetahs konden doorstoten naar de finale van de 4x400 meter. Maar ook op de 4x100 meter hadden de Belgian Falcons en Rockets net als twee jaar geleden de ambitie om de EK-finale te halen en dat is nu gelukt. De Rockets zetten bovendien een grote stap richting Olympische Spelen. In de aflossingsploegen zitten regiogenoten waaronder Simon Verherstraeten uit Kessel en Kobe Vleminckx uit Oevel bij de Falcons. Bij de Belgian Rockets liep Elise Mehuys uit Lier een meer dan degelijke race.

De Falcons met o.a. Kobe Vleminckx en Simon Verherstraeten werden met een Belgisch record van 38:55 tweede in hun reeks van de 4x100 meter. Dat was meteen goed voor een plek in de finale. Dat nieuwe record volstaat wel nog niet voor een olympisch ticket: daar is voorlopig 38.29 voor nodig.

De Rockets met o.a. Elise Mehuys eindigden in hun reeks van de 4x100 meter vierde in 42.85. Dat was snel genoeg voor de finale. Bovendien geeft die tijd de Rockets voorlopig recht op een ticket voor de Spelen: als geen van de niet-gekwalificeerde landen beter doet voor 30 juni, mogen ze naar Parijs. De finales worden morgenavond afgewerkt.