Hannes ploegleidster bij De Ceuster Bonache Cycling Team

din 16 Apr
© Jesse Vandenbulcke en Kaat Hannes van De Ceuster Bonache Cycling Team

Wielrenster Kaat Hannes keert terug als ploegleidster van het wegteam bij het De Ceuster Bonache Cycling Team. Hannes was in 2016 nog Belgisch kampioene op de weg. In 2014 en 2018 pakte zij de Belgische driekleur bij de militairen. Ze nam drie keer deel aan het WK, maar stopte in 2020 na een liesblessure met wielrennen.

De 32-jarige voormalige renster uit Wechelderzande vormt bij het 100% Belgische, vrouwelijke wielerteam een tandem met ploegleider-coach Camiel van den Bergh, die ook verantwoordelijk is voor het veldriteam. Beiden worden ook gesteund door jeugdcoach Ellen Van Loy.

“Met het aantrekken van de voormalig Belgische kampioene Jesse Vandenbulcke (2019) hebben we een kopvrouw die we in een aantal interessante wedstrijden kunnen uitspelen en die op het BK in juni ook een kanshebster is voor een nieuwe driekleur in de categorie ‘clubrensters’. Met de steun van Laura Verdonschot, Jinse Peeters, Lotte Baele, Alicia Franck en enkele Acrog-rensters, zijn we gezond ambitieus. Na een zwaar veldritseizoen laadt het team nu de batterijen op met een intense training en stage onder de Spaanse zon. Van mei tot september focussen we ons op diverse wegwedstrijden, waarin we op een positieve manier willen opvallen,” zegt Kaat Hannes.