Blommaert WK indoor roeien bij beloften

woe 28 Feb

Mil Blommaert (20) uit Willebroek werd afgelopen weekend wereldkampioen indoor roeien bij de lichtgewicht beloften. Behalve de wereldtitel zette hij ook zijn persoonlijke besttijd met meer dan 2 seconden scherper.

Mil nam online deel aan de wedstrijd en roeide van bij de start recht richting wereldtitel. Op het eind was hij zelfs 10 seconden sneller dan de 2de . “Dit is inderdaad een serieuze opsteker en is zeer goed voor het vertrouwen voor de rest van het seizoen. Wereldkampioen worden is altijd leuk, maar het is vooral de verbetering van mijn persoonlijke besttijd die me heel blij maakt. “

Mil wenst na een goede trainingsstage in Varese met de Belgian Sharks de volgende weken al even te kijken of er dit jaar al een overstap naar de categorie zwaargewichten mogelijk is. De volgende weken staan dan ook in het teken om samen met 4 andere collega roeiers te kijken of er potentieel zit om een zware 4 te vormen. Het volgende doel dit jaar is sowieso het WK in Canada in augustus. Ofwel in een zware 4 ofwel als lichtgewicht in de skiff. Dat zal de volgende dagen en weken meer duidelijk moeten worden.