KSV Bornem begint aan nieuw hoofdstuk na jarenlange financiële problemen

maa 19 Feb
© RTV

Na jaren van financiële en organisatorische problemen, kondigt voorzitter van KSV Bornem aan dat de club opnieuw kan opstarten zonder problemen en met een nieuw kunstgrasveld. In samenwerking met de gemeente kunnen ze met een nieuwe adem aan de slag gaan en werken aan een succesvolle toekomst, klinkt het.

In 2017 raakte KSV Bornem in de problemen. Er was een lening nodig, met hulp van de gemeente om de traditieclub te redden van het faillissement (herbekijk hier). De gemeente is dan ook blij dat nu, meer dan 6 jaar later, de samenwerking haar vruchten afwerpt: "KSV Bornem is inderdaad door een heel moeilijke periode gegaan. Tegelijkertijd wilden we deze club met zijn rijke traditie niet teloor laten gaan. De gemeente heeft hierin haar verantwoordelijkheid genomen door eerst een lening toe te staan aan de club en daarna in permanent overleg mee te zoeken naar structurele oplossingen.", zegt burgemeester Greet De Bruyn (CD&V).

Ook was er een nieuw A-terrein nodig om aan een heropstart te kunnen beginnen. De club vond daarvoor privékapitaal en legde een kunstgrasveld aan. Daar wordt de gemeente eigenaar van, en het bedrag van de investering wordt van de lening afgeboekt.

Focus op jeugd

Het nieuwe bestuur, onder leiding van Wim Coekelbergs en Karel Van Eetvelt wil met de club en jeugdwerking Voetbal Breeven een nieuw voetbalproject opstarten dat gebaseerd is op samenwerking en kwalitatieve jeugdopleiding. Die samenwerking is er al met BX Brussels en profclub KV Mechelen.

In Bornem zijn er al mooie voetbaljeugdwerkingen in de diverse lokale voetbalclubs. KSV Bornem wil daarnaast haar rol als opleider voor talenten die nadien in de streek bij de diverse clubs hun gading kunnen vinden terug opnemen.

- Wim Coekelbergs & Karel Van Eetvelt

Daarnaast werkt KSV Bornem ook een sociaal project om jongeren met verschillende achtergronden via voetbal waarden zoals respect en discipline bij te brengen. Dus ook kinderen die het minder breed hebben of een beperking hebben moeten de kans kunnen krijgen. KSV hoopt hierbij ook de andere clubs uit de regio te kunnen betrekken.

De heropstart wordt op 9 maart feestelijk gevierd met openingstoernooien en een receptie aan het Breevenstadion. Straks meer bij RTV Vandaag.