Kempen boven op de 60 meter

maa 19 Feb
Kobe Vleminckx Westerlo Belgian Falcons
© Archief RTV

Onze regiogenoten deden het goed op het BK Indoor Atletiek, dat vond afgelopen zondag plaats in Louvain-La-Neuve. Ze keerden terug met 2 gouden en 1 bronzen medaille.

Eén van die atleten was Oevelenaar Kobe Vleminckx, hij liep een tijd van 6”66, snel genoeg om als eerste te finishen en dus de titel te pakken op de 60 meter. Het was Kempen boven, want ook Kesselnaar Simon Verherstraeten veroverde een plekje op het podium van de 60 meter, hij pakte brons. Het feestje had helemaal af kunnen zijn met Robbe Torfs, hij haalde de finale, maar finishte als zesde. Lyra Lierse aan het feest dus in Louvain-la-Neuve en Vleminckx was niet de enige die de Lierse atletiekclub kon laten juichen, ook Christian Iguacel kon een titel veroveren, die op de 400 meter.

In het hoogspringen waren de ogen gericht op Bevelnaar Jef Vermeiren. Hij pakte de Belgische titel met een sprong over 2m10, 3 centimeter hoger dan de nummer twee.

Elise Mehuys, afkomstig van Lier, kende een mindere dag op het BK, eind januari pakte ze de overwinning op het Kampioenschap van Vlaanderen, maar zij kon afgelopen zondag niet bevestigen en werd 7de.