Guy Van Hirtum geen lijsttrekker CD&V Westerlo: Tinne Wuyts wordt kopvrouw

vrij 24 mei
tinne wuyts en guy van hirtum 2024
© CD&V Westerlo

Burgemeester Guy Van Hirtum is bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober geen lijsttrekker meer voor CD&V Westerlo. Hij wil kansen geven aan jongere kandidaten en wordt lijstduwer . Tinne Wuyts wordt de eerste vrouwelijke lijsttrekker.

Guy Van Hirtum nam in 1988 voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen en werd toen verkozen als gemeenteraadslid voor CD&V. Na de verkiezingen van 1994 werd hij schepen en anderhalf jaar later - in juni 1996 - volgde hij Jos Dupré op als burgemeester. En dat bleef hij 28 jaar lang.

Nu wil hij jonge en nieuwe kandidaten de kans geven om zich te manifesteren. Hij blijft hen steunen als lijstduwer. Indien hij bij de verkiezingen toch nog de meeste stemmen zou halen, zal hij zijn verantwoordelijkheid nemen en opnieuw burgemeester van Westerlo worden.

Eerste vrouwelijke lijsttrekker

Tinne Wuyts wordt de eerste vrouwelijke lijsttrekker voor CD&V in Westerlo. Zij is 43 jaar en politiek actief sinds 2006, toen ze verkozen werd als gemeenteraadslid. Nadien was ze enkele jaren voorzitter van de Westelse CD&V-jongeren.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd Tinne Wuyts schepen van o.a. jeugd, bevolking en personeel. In 2018 behaalde ze met 1.632 voorkeurstemmen het hoogste aantal na burgemeester Van Hirtum en kreeg ze er als schepen o.a. ruimtelijke ordening bij.

Nieuwe kandidaten gezocht

Ook de huidige schepenen Filip Verrezen, Kelly Verboven, Kristof Welters, Clyde Tai-Apin en Paul Helsen en gemeenteraadsvoorzitter Maurice Van Hemelen stellen zich opnieuw kandidaat, net als de meeste van leden in de gemeenteraad en het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Daarnaast zijn er uit elk dorp nog beloftevolle nieuwe kandidaten op komst.