Kernbestuur Vlaams Belang Rijkevorsel stapt uit partij

maa 19 Feb
© Amateurfoto

Bij de Rijkevorselse afdeling van Vlaams Belang hebben vijf kernleden, waaronder voorzitter Gunther van Ginkel, beslist om uit de partij te stappen, nadat er te grote meningsverschillen waren in het bestuur. In aanloop naar de nationale verkiezingen stelden ze vast dat hun ideeën over lokale politiek niet meer gelijk zijn met de koers die de partij momenteel vaart, klinkt het.

Het gaat naast van Ginkel ook om penningmeester Daisy Oomen, secretaris Kendy Rombouts en bestuursleden Jonas Schoenmakers en Niels Bruynen. Zij vormen samen een nieuwe politieke beweging, waar werken op basis van vertrouwen en communicatie hoog in het vaandel gedragen wordt.

De nieuwe beweging heeft meteen ook enkele agendapunten. Zo stelt het een prioriteit op mobiliteit, ze willen een efficiënt en toegankelijk wegennetwerk dat tegemoetkomt aan de behoeften van alle inwoners, met aandacht voor duurzaamheid. Daarnaast focust het ook op openbare dienstverlening, het afbouwen van lokale belastingen en kinderopvang.

Vlaams Belang Rijkevorsel gaat door

In een reactie van de provinciale afdeling van Vlaams Belang zeggen ze het ontslag te betreuren. Het zou niet gaan om politieke meningsverschillen, maar eerder persoonlijke vetes en een wederzijds gebrek aan vertrouwen dat onoverbrugbaar bleek. Ook melden ze dat de aanwezigheid van Vlaams Belang in Rijkevorsel gegarandeerd blijft en ze snel een doorstart zullen maken.

Bij de lokale verkiezingen van 2018 stond Vlaams Belang nog niet op de lijst, maar voor de provincie koos 18 procent van de Rijkevorselse kiezer voor Vlaams Belang. Het is dus afwachten wat zowel Vlaams Belang als de nieuwe beweging brengt op 13 oktober.