Putte stopt met uitlenen van herbruikbare bekers

din 21 Nov
Het gemeentebestuur van Putte heeft beslist om, na jarenlang een pioniersrol te hebben vervuld, te stoppen met het uitlenen van herbruikbare bekers aan verenigingen en particulieren. Ondertussen is er een ruim aanbod te vinden op de private markt, waardoor de gemeente dit niet langer als haar kerntaak beschouwt.

De gemeente Putte startte jaren geleden met het ontlenen van herbruikbare bekers, als een vorm van afvalpreventie. Schepen van leefmilieu Jeroen De Cuyper licht toe: “Toen wij ermee begonnen, waren er nog amper private spelers op de uitleenmarkt. Ondertussen kan je herbruikbare bekers bij verschillende firma’s en brouwers huren. De jeugdverenigingen hebben vaak nationaal een eigen ondersteuningsaanbod waar lokale afdelingen gebruik van kunnen maken. 

Daarnaast bleekl dat niet elke ontlener de gemaakte afspraken nakwam. Begin 2023 werd het gebruiksreglement daarom zelfs verstrengd. Zo werd een waarborg ingevoerd en kosten aangerekend bij het laattijdig terugbrengen van de bekers. 

Rekening houdend met al deze argumenten heeft de gemeente beslist om te stoppen met het uitlenen van herbruikbare bekers en het over te laten aan privé-initiatieven.

Foto: archief RTV